انقلاب نتبوکها – ۱
فیدبکهای عمدتا منفی که نسبت به پست قبلی در مورد نتبوکها ابراز شد باری دیگر تاکید مجددی بود بر این که تغییر در نگرشها به اسانی رخ نخواهد داد. البته باید پذیرفت که تحولات نتبوکها از یک طرف بسیار بنیادی بوده و از طرف دیگر بسیار تازه است. در نتیجه طبیعی است که زمان لازم است تا دیدگاه ها در این زمینه خود را به روز نمایند.
همچنین اوضاع اسفبار اینترنت در کشور ما بگونه ای است که شاید نتوان انتظار منطقی داشت که مفهوم بسیار جدیدی مثل نتبوک سریعا پذیرفته شود. با اینحال با توجه به اهمیت این پدیده و جایگاه بسیار مهمی که در تحولات روز و اینده بازار آی تی دارد٬ زین پس سعی می کنیم تا در سلسله نوشته هایی تحت عنوان «انقلاب نتبوکها» به بیان اخباری در این زمینه بپردازیم. رویکرد اصلی این نوشته ها بیشتر اخبار و کمتر تحلیل است.چون اخبار این قسمت به سرعت تغییر می کنند و به روز می شوند. برای درک و دریافت تحلیلها نیاز است مدتی اخبار را با دقت بیشتر دنبال کنیم.
همچنین یک مبحث دیگر که ارتباط تنگاتنگی با نتبوکها دارد تحت عنوان «کلود کامپیوتینگ» یا «محاسبات ابری» نیز دنبال خواهد شد.شما زین پس انها را تحت عنوان «اخبار کلود» خواهید دید. «اخبار نتبوکها» هم شامل نتبوکها ست و هم مینی لپتاپها. همچنین بنا به دلایلی اخبار مرتبط با MID – UMPC و … در همین قسمت اورده خواهند شد. امید است که مورد استفاده واقع شوند:
اخبار نتبوکها:
– ایسوس به دنبال ارايه نتبوکهایی با قیمت ۲۰۰ دلار(کمتر از ۲۰۰ هزار تومان) در سال ۲۰۰۹ است.
– بست بای نوت بوکهای ۲۲۰۰ دلاری خود را با نتبوکهای ۶۰۰ دلاری جهت فروش عوض کرد.
– پردازنده های دو هسته ای اتم اینتل به Asus Eee PC S101 وارد می شوند. بله! پردازنده اتم نیز دو هسته ای می شود!
– ایسر به دنبال دوبرابر کردن فروش نتبوکهای خود در سال ۲۰۰۹ است.
– ایسوس فاصله بین مفاهیمی چون نتبوک – نوت بوک و مینی لپ تاپ را کاهش می دهد.
اما در ذهن من براي راحتي كار عنوان نتبوك را با يك چيز گره زدم: پردازنده اتم اينتل. هر جسمي كه در ان از لوگوي intel Atom inside استفاده شده باشد را مورد توجه قرار ميدهم. معمولا نتبوكها سايزي بين 7 تا 13 اينچ دارند و وزن انها بين 1 تا 2 كيلوگرم است. قيمتها متفاوتند اما سعي ميشود زير 1000 دلار و گاه زير 500 دلار بسته شوند. فكر ميكنم همين مقدار براي تصور اوليه از اين دستگاه كافي باشد. براي من ملاك همان پردازنده اتم اينتل است- اگرچه ميدانم اين معيار در مواردي ممكن است غلط انداز باشد.
ادامه دارد…
کار جالبیه. ضمن اینکه آرشیو خوبی هم جمع آوری میشود. و اینطوری پیشرفتها در قالب چند پست کامل واضح خواهد شد…
نیاز مشتریان و عادات آنها دو مقوله مجزاست که البته با گذشت زمان چون مشتریان به نسلهای جدید عادت می کنند، عادات و نیازها نسبتا یکسان میشود.الان در مرحله ای قرار داریم که مشتریان عادت به صفحه نمایشهای بزرگ، کیبورد و… دارند که این موارد باعث افزایش حجم و وزن نوت بوکها می شوند. شرکتهای تولید کننده هم به آرامی قصد دارند تا عادات رو عوض کنند.به عنوان مثال با تمرکز روی تبلتها و صفحات لمسی، قصد دارند کیبرد را به گونه ای حذف کنند.اما همانطور که می بینیم تمایل چندانی از طرف مشتری نشان داده نمی شود.در مجموع باید گفت که مشتریان توقع یک پی سی خانگی را از نوت بوک دارند و با این دید به دنبال خرید آن می روند اما با توجه به قیمت نیازشان مرتفع نمی شود.این موضوع در مورد مینی نوت بوکها هم صدق می کند.
منو که جزء فیدبک های منفی حساب نکردی! راستش من فقط خواستم نظرم رو بگم و در هر حال بنابر رشته تحصیلیم مطالبی رو عرض کردم. حذف کیبورد که مسئله بدیهی است… فکر می کنم با استقبال هم روبه رو شده… نمونش گوشی های تاچ بسیار پر طرفدار شده اند… اما کوچک شدن اندازه صفحات نمایش در دو بعد داره خودش رو توی بازار نشان میده:
1- لپ تاپ های مالتی مدیا(در اصطلاح تولید کنندگان) با اندازه بزرگ و قابلیت های بالا و ویژگی های سیستمی برتر
2- لپ تاپ های قابل حمل تر (ultra Portable): با صفحه نمایش های کوچک تر و ویژگی های سیستمی از دست رفته یا فراموش شده
دکتر مشکل اینجاس که هنوز لپتاپ توی ایران درست استفاده نمی شه. طرف به جای این که بخواد یه وسیله همیشه همراهش باشه که بتونه کارهای روزانهش رو با اون انجام بده می خواد یه چیزی داشته باشه که کیس خونش رو بزاره رو کولش و این ور اون ور ببره.
من خودم با اینکه به نظرم مینی۹ ضعیف هستش اما می دونم که حمل کردنش برام خیلی راحت تر خواهد بود و می تونم حدود ۸۰٪ از کارهای روزانم رو با اون انجام بدم. اما همین قابل حمل بودنش به همه چیزش میارزه.
در هر حال داستان کوچک شدن لپ تاپ و مالتی تاچ شدن و حذف کیبورد همه اتفاق خواهد افتاد… اما کوچک شدن نه به این زودی ها… هنوز تمایل به لپ تاپ های با صفحه نمایش 14 اینچ واید از همه بیشتر است.
البته داستان نوت بوک ها فرق داره. دکتر amd رو فراموش نکن که این بار ظاهرا می خواهد خوب بدرخشد… هرچند بنده از دوستداران اینتل ام.
راستی اصلا مطلب من رو تو وبلاگم خواندید؟
مطالب پردازش ابری هم بسیار جالب، جدید و البته قدری هم پیچیده و تخصصی است که می دانم مطلب بسیار بسیار جالب و خواندنی خواهید نوشت.
عذر خواهی می کنم که دوتا کامنت ارسال کردم.. آخه معمولا این کامنت های من اندازه خود پست میشه اگه مینیمال باشه که… 😀 آدمه کم حرفیم دیگه!
برخلاف نظر اونهایی که فکر می کنن asus تازه کاره و نمی تونه نوت بوک با کیفیت بزنه… همیشه نظرم این بوده که آینده ای درخشان در انتظارشه!! رو همین حساب نوت بوک خودم هم ایسوزه! ت بحال چندین بار جایزه reddot رو برده و ایده هاش من جمله همین کم کردن فاصله بین کامپیوترهای جیبی با نوت بوک ها واقعا انقلابی بوجود خواهد آورد!!
خبرهای بزرگ آنهایی هستند که در حاشیه نوشته میشوند، نه تیترهای بزرگ.
خوبه که نوت بوک ارزون بشه چون استفاده اش داره خیلی زیاد می شه
سلام
باز هم تکرار…!
خوبه در نظر بگیرین که دست آدمیزاد از یک اندازه ای کوچکتر نمیشه و هیچوقت نمی تونین روی یک لپ تاپ 9 اینچی به همون راحتی و سرعتی کارکنین که روی یک لپ تاپ 14 به بالا
ضمن اینکه اگر از چشم سالمهای نسل جوون هم بگذرین و به سنین 40 به بالاهم توجه کنین میبینین که با تعداد زیادی مواجه میشین که با تصاویر کوچکتر از 14 اینچ نمیتونن کار کنند. ضمن اینکه بیشتر استفاده کنندههای از نوتبوک رو هم کسانی تشکیل میدهند که یا افراد حرفهای در رشتههای برنامهنویسی، گرافیک، مالتی مدیا و بازیسازی هستند و یا اون دسته از مردمی که علاقه به بازی دارن و یا میخواهند با دیدن فیلم و ماهواره و تلویزیون رو هم با نوتبوکشون تجربه کنند.
تفریح! کار! و باز هم تفریح!
این چیزیه که دنیا میخواد و برای همین هم دائماً امور روزمره انسانها راحتتر و لذت بخشتر میشه…!
راحتی حمل و نقل لپ تاپ یکی از دهها قابلیتیه که یک رایانه همراه میتونه برای صاحبش به ارمغان بیاره!
پس وجوه دیگش به دلیل تعدد میتونه او یک دلیل رو تحت تأثیر خودش قرار بده.
من هیچوقت کیفیت، قیمت و خلاصه کارآیی یک لپ تاپ 14 یا 15 قدرتمند رو با راحتی حمل یک لپ تاپ نسبتاً ضعیف، گرانقیمت (که بعیده حالا حالاها ارزون تر از 15 اینچ بشه) و خلاصه با کارآیی پایین تر عوض نمیکنم.
هرکسی کار خودش بار خودش آتیش به انبار خودش!!!
🙂
Jaleb bood.
hei berin inja http://s1.bitefight.ir/c.php?uid=18957
ye bazi kheili jaleb hastesh. tamaman farsi keif mikonon.