101 ترفند گوگل ريدر
تاكنون روشهاي زيادي براي استفاده بهينه از گوگل ريدر در وب نگاشته شده است. تنها در چند روز اخير -كه امكانات شيرينگ (sharing) در آن ارتقا يافته است- كاربر دايمي آن بودهام.در اين پست سعي ميكنم نكاتي كه در اين مدت فرا گرفتهام را ذكر كنم.بسياری از اين نكات براي كابران قديمي گوگل ريدر تكراری است:
1- اگر اكانت گوگل ريدر نداريد، حتما به آدرس مربوطه رفته و يك اكانت ايجاد كنيد. سعي كنيد از فايرفاكس استفاده كنيد. براي بهتر شدن كيفيت وبگردي خود از چندين اكستنشن فايرفاكس كه امكانات گوگل ريدر را ارتقا ميدهند استفاده كنيد.
2- گوگل ريدر بدون وجود دوستانتان ميشود چيزی همانند ساير فيدريدر ها. پس سرمايه اصلي دوستان شما هستند. سعي كنيد دوستاني با علايق مشترك پيدا كنيد.
3- وقتي به اكانت خود وارد ميشويد اول از همه به قسمت friends shared items برويد.
4- از آنجايي كه احتمالا دير يا زود روزی خواهد رسيد كه با تعداد بسيار زيادي از لينكها مواجه خواهيد شد؛ توصيه فراوان ميكنم كه تمام مطالب خود را بر روی list view تنظيم كنيد. همچنين بجای نمايش تمام آيتمها، سعي كنيد هميشه در همهجا گزينه show updates را پيشفرض قرار دهيد. در اين صورت شما تنها با لينكهاي جديد مواجه خواهيد شد.
5- پس با توجه به نكته 3و4 هميشه در بدو ورود به لينكهايي ميرويد كه اخيرا – توسط دوستان به اشتراك گذاشته شدهاند.اين لينكها به صورت list view نمايش داده شدهاند.
6- در هر جايي از گوگل ريدر كه تعداد لينكها زياد است، اسكرول صفحه را با ماوس خود بگيريد و به سمت پايين بكشيد. با اينكار لينكهای اضافه نيز لود ميشود.اينكار را انقدر ادامه دهيد تا تمام لينكها كامل لود شوند.
7- اكنون از ابتدا لينكها را تيتروار بخوانيد. نمايش list view در حقيقت براي همين منظور است كه شما ابتدا لينكها را تيتروار بخوانيد.
8- براي لينكهايي كه ميگذاريد، يك متد مشخص در پيش بگيريد. اين بينهايت مهم است. اگر متد مشخصي داشته باشيد در كوتاه مدت شايد افرادی از پيگيری لينكهاي اشتراكي شما مايوس شوند؛ اما در طولاني مدت كساني شما را پيگيری خواهند كرد كه به متد شما علاقهمند هستند.
9- شخصا براي خودم متد مشخصي دارم كه به بعضي از آنها اشاره ميكنم.
10- به هيچ وجه حاضر نيستم لينكي را به اشتراك بگذارم كه فيد ناقص داشته باشد. به همين دليل، با تمام احترام به وبلاگها و سايتهاي اينچنيني بايد بگويم آنها هرگز در لينكهاي اشتراكي من ظاهر نخواهند شد.اجازه دهيد بر خلاف ميل باطنی خود از سه نمونه مهم مثال بزنم: وينبتا – هفتان – آیطنز.
11- سعي بسيار ميكنم كه تنها لينكهاي اصلي را اشتراك بگذارم.استفاده از سرويسهاي لينكدهي واسط چندان به مذاقم خوش نميآيد؛ مگر آنكه مورد خاصي باشد. مثلا لينك اصلي وبلاگ بسيار مهمتر است از همان لينك در دو در دو – بالاترين – دليشس و … .البته همانگونه كه گفته شد استثناء نيز ميتواند باشد، اما شير كردن روتين از سايتهايي اين چنين را نميپسندم.
12- همانگونه كه قبلا هم اشاره كردهام، در هنگام شير لينكها هميشه سعي ميكنم لينكي را انتخاب كنم كه قبلا توسط ديگری شير شده باشد. علت تاكيد بر روی اين قضيه چند چيز است: قرار است با اينكار از زحمات دوستان قبلي تشكر شود؛ با اينكار سعي كنيم پيوسته آجر روی آجر بگذاريم نه اينكه هر شخص هربار از صفر شروع به ساختن كند؛ و از همه مهمتر اين روش ميتواند منجر به بروز لينكهايي شود كه توسط تعداد زيادی از كاربران در زير هم ، شير شدهاند.
13- نوع لينكهايي كه شير ميشوند بستگي به دو موضوع اساسي دارند: 1- علائق شخصي شما 2- علائق كساني كه لينكهای شما را دنبال ميكنند.
14- علائق شخصي من : تقريبا همه چيز در وب! از مينيمالهاي يك خطی گرفته تا متنهاي طولاني؛ از عكس تا ويديو؛ از ترفندهاي تكنيكي كامپيوتری تا نوشتههاي فلسفي و … اين تنوع منجر بدان ميشود كه لينكهاي متعدد و متفاوتي اشتراك كنم.
15- البته اين موضوع ممكن است براي گروهي از پيگيركنندگان شما جذاب باشد و براي گروه ديگر عذابآور. دسته دوم دو كار ميتوانند بكنند: -شما را از ليست دوستان خود خارج كنند. – اما راه بهتري هم وجود دارد: كسي كه لينكهاي متنوع و زياد و پراكندهاي به اشتراك ميگذارد را ميتوان غربال كرد: وقتي شما لينكها را به صورت list view ببينيد، به راحتي با خواندن تيترها ميتوانيد از روي لينكهاي نامطلوب عبور كنيد. اساسا ديدن لينكها به صورت list view انقدر فوايد دارد كه هرچه بگوييم كم گفتهايم!
16- علائق كساني كه شما را دنبال ميكنند: اين شايد قسمتي باشد كه درنظر اول مهم نباشد. اما به مرور زمان متوجه اهميت آن خواهيد شد. در صورتي كه بخواهيد ميتوانيد با تنظيماتي در گوگل ريدر ، كاری كنيد كه لينكهاي شير شده توسط شما فقط در بين حلقه كوچك و بستهاي از دوستان خود، بچرخد.اما اگر همانند من لينكهاي خود را به روی همه باز كرده باشيد بايد چندين نكته مهم را در نظر بگيريد.
17- در بين كساني كه شيرهاي من را دنبال ميكنند، گروه غالب و اصلي كساني هستند كه به مباحث مبتني بر وب 2 علاقه دارند. اين شايد تنها صفت مشترك در همه آنها باشد. اما در لايههاي ديگر، علايق بينهايت متفاوت و گاه متضاد هستند. در بين آنها كساني هستند كه عقايد مذهبي بسيار متفاوت دارند: از راديكال مذهبي تا راديكال ضد مذهبي. همچنين عقايد سياسي متنوع: از چپ راديكال تا راست افراطی. ايرانيهای مختلفي از سراسر دنيا هستند: اكثرا داخل ايران، اما علاوه بر آن در امريكا، كانادا،استراليا و .. حتي كشورهاي اسكانديناوی.
اين تقسيمبندي را همينطور ميتوان ادامه داد. اما كل مطلب اين بند يك چيز را ميخواهد بگويد: سليقههاي پيگيركنندگان شما ممكن است بسيار بسيار متنوع باشد. وقتي آنها در يك زمينه خاص با شما همفكر ب
شند(مثلا اينجا وب 2) الزاما در ساير موارد هماهنگ نيستند. پس در هنگام شير كردن يك لينك بايد بسيار دقيق بود و متوجه بود كه گاه محتوی يك لينك شير شده ممكن است سبب ناخشنودي يكي از پيگيركنندگان شما شود.البته نياز به توضيح ندارد كه اينجا اشاره به مباحث حساسيتزایی مثل دين،سياست،اقوام و … است كه در هنگام شير كردن اين لينكها بهتر است به سوءتفاهمهاي احتمالي دقت نمود.
18- لينكهاي ستارهدار(starred): بعضي از افراد ممكن است از اين قابليت( يعني ستارهدار كردن لينكها) براي لينكهايي استفاده كنند كه فعلا فرصت خواندن ندارند و ميخواهند در وقت ديگری آنها را مطالعه كنند. اما من شخصا به روش ديگری از آنها استفاده ميكنم.
من فيدهای خوب را به دو روش غربال ميكنم: يك فيدهايي كه دوست دارم به ديگران پيشنهاد خواندنش را بدهم. دوم: فيدهايي كه بخصوص براي خودم كاربرد دارد. لينكهايي كه جذابيت روزمره و معمولي دارند را در دسته اول قرار ميدهم.اما لينكهاي شخصي و همچنين لينكهاي فوقالعاده را به قسمت ستارهدار وارد ميكنم.به همين دليل ممكن است يك لينك گاه هم ستارهدار شود و هم شير .
خلاصه: لينكهاي پيشنهادی به دوستانتان را شير كنيد؛ لينكهاي مورد استفاده خود را ستارهدار.
19- اهميت اين جزييات وقتي مشخص ميشود كه شما پس از گذشت چند ماه ، به يكباره نياز به مطلبي پيدا كنيد كه ماهها قبل مطالعه كرده باشيد.بخصوص اگر همانند من در فيدهاي بسيار زيادي مشترك باشد كه هركدام روزانه كلي خروجي فيد داشته باشند.
20- به مرور زمان حتما حتما امكانات «سرچ» در گوگل ريدر را تست كنيد. ميگويم تست كنيد و نميگويم هر وقت احتياج داشتيد! چون شما بايد از حالا تكنيكهاي جستجو در بانك عظيم فيدهاي خود را فرا بگيريد.
21- همه فيدها نياز به خوانده شدن ندارند.(علت تاكيد بر استفاده از list view همين است). اما همين فيدها ممكن است روزی بكار آيند.
22- يكي از مشكلات هميشگي من با گوگل ريدر اين بود كه چرا دكمه delete ندارد.بنظرم حالا راهحلش را متوجه شده باشيد: تنظيمات را بر روی «نمايش فيدهاي جديد» قرار دهيد و با كليك بر روی آيتم «همگي فيدها مطالعه شد» فيدهای مربوطه ناپديد خواهند گرديد.با اينكار فيدها ديليت شدهاند بدون اينكه واقعا ديليت شده باشند!!
23- استفاده از shortcuts: براي استفاده بهينه از گوگل ريدر هم ميتوان از ماوس استفاده كرد و هم با كيبورد. اگر بشدت وابسته به كيبورد هستيد و سرعت شما با آن بيشتر از استفاده از ماوس است، گوگلريدر همانند تمام سرويسهاي ديگر گوگل امكان استفاده از كيبورد و shortcut ها را دارد.
24- …
[ اين لينك به مرور زمان اپديت خواهد شد؛ تاوقتي كه به 101 ترفند برسد!]
ترفندها و نكات مورد استفاده شما چيست؟
برای مطالعه بيشتر:
به خودتان رحم كنيد و از گوگل ريدر استفاده نماييد
چگونه تبديل به يك وبلاگخوان حرفهاي شويم؟
این گوگل گیر که مال کار کردن آفلاینه ، مشابهش برا فایرفاکس نیومده هنوز ؟
خیلی خیلی کامل بود و کامل است و به قول شما قرار است بشود!! مرسی.
با درود فراوان
خيلي خيلي عالي بود دست تان درد نكند من سه بار خوندم تا خوب ياد بگيرم. ولي دو تا مشكل هم هست:
خيلي از سايت ها يا وب هايي كه مي رويم فيد ندارند با اين برنامه هايي كه آن ها را توي گوگل ريدرمان اضافه كرده ايم مثل فيديتي هم نميشه ان ها را شير كرد .
يكي هم اين كه خب علاقه هاي من با خيلي از بزرگترها جور درنمياد از اون طرف هم خيلي از بچه هاي هم سن و سال من اصلا فيد و اينا رو بلد نيستن . اصلا با اين چيزها كار نمي كنندخب من مي مونم كه چه جوري اين ها رو شير كنم البته بيتشر براي هم سن سالهاي خودم .
يكي هم اين كه يه سوال داشتم : اين گوگل ريدر اشتراكي با خوشمزه ها چه فرقي داره؟
خيلي از زحمت هاي شما ممنوننم .
دکتر این جمله ات رو دوباره بخون:«گاه محتوی يك لينك شير شده ممكن است سبب ناخشنودي يكي از پيگيركنندگان شما شود.»
نه! یه بار دیگه بخون!!! به نظرت خنده دار نیست؟!
منی که مطلبی رو share میکنم، مسئول محتوای اون مطلب نیستم و این به معنی قبول اون نوشته نیست.یکی از علت های اشتراک گذاری مطالب آگاهی دادن به دیگران هست تا در مورد محتوای همان مطلب فکرکرده و بعد اگر خواستند نظری بدن.این ناراحتی نداره. اگر هم کسی ناراحت شد، میتونه یه لیوان آب خنک بخوره.همه چی حل میشه! 🙂
بی جنبگی هم حدی داره!
دوم اینکه چرا ۱۰۱ تا؟! (به یاد همون مطلب ۱۰۱ دلیل برتری لینوکس بر ویندوز می افتم )
خوب بود دکتر فقط به نظرم تو قالب یک مطلب معمولی بود بهتر بود تا شماره به شماره….
یکی از چیزای مهم تو گوگل ریدر استفاده از shortcut هاست که سرعت خوندن رو خیلی بیشتر می کنه…مثل استفادا از دکمه های k و j برای رفتن به موضوعات قبلی یا بعدی یا استفاده از space برای expand کردن مطلب…
می تونین در مورد اینام بنویسین…تا ایشالله به 101 برسین…
مرسی دکتر ، مثه همیشه عالی بود
http://mer30.wordpress.com رایگانهای اینترنت
جالب بود
[…] 1) اگر از آن دسته افرادی هستید که هنوز وبگردیهایتان به صورت سر زدن مستقیم به وبلاگها-طبیعتآ محدود به خواندن وبلاگ دختر همسایهیتان یا فوق فوقش دخترخالهیتان- انجام میگیرد برای تبدیل شدن به یک وبلاگخوان حرفهای مجبورید از فید ریدر استفاده کنید اگر هنوز نمیدانید فید و فیدریدر چیست این مطالب را به ترتیب بخوانید(1و2و3) […]
ممنون دکتر جان.این نکته ها و لینکی که گذاشتید فکر کنم به اندازه کافی همه نکات رو در بر بگیره….چند ماه پیش به یه لینکی بر خوردم که یه خلاصه هم ازش تو وبلاگ خودم گذاشتم.البته شاید خیلی به گوگل ریدر مربوط نشه ولی برای افرادی که خیلی از ریدر استفاده می کنن و اتفاقا وب لاگ نویس هم هستن! ممکنه جالب باشه.برای من که بود.
http://ideamatt.blogspot.com/2007/05/afraid-to-click-how-to-efficiently.html
البته ممکنه کمی قدیمی هم باشه.
[…] ۱) اگر از آن دسته افرادی هستید که هنوز وبگردیهایتان به صورت سر زدن مستقیم به وبلاگها-طبیعتآ محدود به خواندن وبلاگ دختر همسایهیتان یا فوق فوقش دخترخالهیتان- انجام میگیرد برای تبدیل شدن به یک وبلاگخوان حرفهای مجبورید از فید ریدر استفاده کنید اگر هنوز نمیدانید فید و فیدریدر چیست این مطالب را به ترتیب بخوانید(۱و۲و۳) […]
گوز همش
سلام
کی گفته شما دکتری؟؟
دورود بر شما
مطالب شما را مفید دیدم اما نکته ای که من در موضوع شما ندیدم درباره ی خواندن تمام مطالب صفحه خبریست.
چرا که من نمیدانم چگونه در ادامه مطالب قبلی را بخوانم.
لطفا راهنمایی کامل بفرمایید.
با سپاس