وب2010

چگونه شير بخوريم؟

Posted in وب 2 by mhmazidi on اکتبر 9, 2007

مقدمه: يكبار اشتباه كرديم و سعي كرديم ادای پزشكان مهربان را دربياوريم و گفتيم به تمام سوالات پاسخ مي‌دهيم،ببينيد چگونه كامنتدونی مطلب قبلي را با سوالات و نكات آنچنانی منفجر كرده‌اند؟ آقا ما دوباره همان پزشك بداخلاق هستيم!! هرچه مي‌گوييم مو به مو عمل كنيد و به هيچ سوال و ايراد بني‌اسرائيلي هم جواب نخواهيم داد 🙂

شايد يكي از بزرگترين مشكلاتی كه اكثر خانم‌ها و آقايان با آن مواجهند مشكل در مصرف شير است.اين مشكل واقعا وجود دارد و توضيحي كاملا علمي هم دارد.سعي مي‌كنم ساده توضيح دهم.لطف كنيد با سوالات پيچيده، من را فيتيله‌پيچ نكنيد.ساده بيانديشيد و ساده بپرسيد تا بتوانم ساده جواب دهم:

شير يكي از باارزشترين مواد غذايي است.اما برای اينكه در بدن انسان جذب شود نياز به يك فاكتور بسيار مهم دارد.در روده انسانها نوعي باكتری زندگی مي‌كند كه برای تجزيه محتويات شير لازم است.در حالت عادی تعداد انها بسيار بسيار كم است.وقتي شما به يكباره حجم زيادی شير ميل مي‌كنيد(مثلا يك ليوان) باكتری مورد نياز جهت تجزيه اين يك ليوان در روده شما وجود ندارد، در نتيجه روده شما شير را بعنوان يك ماده اضافي تشخيص داده و ان را دفع مي‌كند.اين دفع به صورت دل‌پيچه و اسهال رخ مي‌دهد.

اما اگر به روشي اصولي شير را مصرف كنيد اين مشكل اتفاق نخواهد افتاد.روز اول از مقدار حداقل شروع كنيد.مثلا نصف استكان (يا حتي كمتر). باكتريهای اندك موجود در روده شما فرصت كافي خواهند داشت تا شير موجود را تجزيه كنند و سپس بدن شما آنها را جذب خودش كند.در كنار اين موضوع آن باكتريها مي‌توانند فرصت لازم را داشته باشند برای اينكه تعداد خود را افزايش دهند.چند روز (مثلا 3 روز ) باهمين مقدار اندك، شير ميل كنيد.روز 3-4 مي‌توانيد اندكي به ميزان آن اضافه كنيد.اين سيكل را هرچند روز يكبار افزايش داده تا پس از مثلا 15 روز- يكماه، مقدار مصرف شير روزانه خود را به يك ليوان در روز برسانيد.

اگر اين روش اصولي را همه شما دقيق و مو به مو بكار بريد، حدود 90% شما بدون مشكل خواهيد بود.در گروهی از افراد ممكن است بوی خود شير برايشان ناراحت‌كننده باشد.اين افراد مي‌توانند از شير پاستوريزه در هر فرم آن استفاده كنند: سرد گرم فرقي نمي‌كند.حتي اگر واقعا شير به تنهايي برای شما غيرقابل تحمل است مي‌توانيد تركيبات آن را امتحان كنيد.

در زندگی حرفه‌ایم  تنها يك دسته مراجعان هستند كه اعصاب من را بينهايت خط‌خطی مي‌كنند: كساني كه صبر ندارند و عجولند!! عجول نباشيد!! بلافاصله نپريد جلو كه : اقا همه اين كارها رو كرديم نشد!! ارام باشيد و تك تك موارد را دقيق رعايت كنيد.

با اين كه هيچ چيز هيچ چيز جايگزين خود شير خالی نمي‌شود اما در صورتی كه واقعا توانايي تحمل آن را -بعد از انجام اين كارها – نداشتيد، از تركيبات آن استفاده كنيد: شيرخرما ، شيرعسل ، شيركاكائو ، شيرموز  و ….

گروه بسيار بسيار اندكي هستند كه به صورت مادرزادی ممكن است در روده انها باكتری مربوطه وجود نداشته باشد(تاكيد مي‌كنم بسيار بسيار اندك: مريم خانوم ! شما همين اول نگو جزء اين دسته هستيد كه باور نمي‌كنم!! )اين موضوع را تنها يك پزشك مجرب و با آزمايشات متعدد مي‌تواند تشخيص دهد.

برای اين دسته از افراد توصيه مي‌شود كه شير مصرف نكنند و بجای آن از ساير لبنيات مثل ماست ، پنير ، دوغ  و …. استفاده كنند. بازهم تاكييد مي‌كنم هيچكدام جايگزيني برای شير نيستند همانطور كه شير هرگز جايگزيني برای ماست و پنير و .. نخواهد بود.اگر ماست جايگزيني برای شير بود چرا اسمش را شير بگذارند؛ مي‌گذاشتند ماست آبكی !!

فراموش نكنيم: هر چيزی خواص خاص خود را دارد.

سوال بپرسيد، ولی فيتيله‌پيچ نفرماييد ؛ خواهشا!!

Advertisements

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: