وب2010

اهميت اوپن سورس

Posted in وب 2 by mhmazidi on سپتامبر 5, 2007

مقدمه: تصور مي‌كنم اكنون موقعيت مناسبي است برای بيان مكالمات دورنی خودم در مورد اهميت اوپن سورس.اين كه چيست؟ چرا مهم است؟ كابردهايش، فوايدش و ..كدامند؟ و همچنين چگونه مي‌توان در مدل اوپن سورس تجارت كرد؟ مسلما اين گفتگوهای درونی برای همگان جذاب نيست.كساني كه آشنايي مقدماتی با اوپن سورس دارند مي‌توانند از خواندن اين نوشته‌ها بپرهيزند.

بگذاريد با مثالی از آشپزی شروع كنيم.احتمالا شما هم مثل من عاشق ماكارونی هستيد.اگر اشتباه نكنم مبداء اصلي ماكارونی بايد از سرزمين ايتاليا باشد و از غذایی تحت نام اسپاگتي. چطور شد كه امروز ماكارونی را همه ما مي‌توانيم بخوريم؟ آشپزشان ايتاليايي فرمول دستور پخت اين غذاي لذيذ را در اختيار همه ما گذاشتند.امروز ديگر تنها آشپزان درجه يك ميلان نيستند كه اسپاگتي درست مي‌كنند؛ در سراسر دنيا همه مي‌توانند ماكارونی بسازند و حتي با اندك تغييری در آن مزه‌ها و طعمهای گوناگون به آن بدهند.حتي مي‌توانند با استفاده از تغيير در دستور پخت آن غذاهایی جديد و تركيبي بسازند.

حالا تصور كنيم اگر آشپزان ايتاليايي مي‌خواستند دستور پخت اسپاگتی را در اختيار خود بگيرند چه مي‌شد؟ تنها جایی در دنيا كه اجازه داشت و بلد بود اسپاگتي بپزد همان ايتاليا بود و هركسي كه اسپاگتي دوست داشت بايد بلند مي‌شد مي‌رفت ايتاليا برای خوردن اسپاگتي.يا اين كه سفارش دهد از ايتاليا برايش بياورند.اما امروزه دستور پخت آن بسادگی در اختيار همگان است.حتي مامان محترم من و شما مي‌توانند هرگاه دوست داشتيم يك وعده ماكارونی لذيذ برايمان بپزند.هرچند مسلم است كه دست‌پخت مامان من و شما با آشپزا ايتاليايي يكي نيست؛ اما بنظرم هركدام لذت خاص خود را دارند. از طرف ديگر آشپزان ايتاليايي نيز مي‌توانند دستور پخت غذاهای ايرانی را گرفته و در رستورانهای خود غذای ايراني سرو كنند.

هرچند كساني هم هستند كه فرمول و دستور پخت غذای خود را محرمانه نگه مي‌دارند و از طريق فروش انحصاری آن غذا درآمد هنگفتي كسب مي‌كنند.مخالفتي با اين مدل نداريم.اما ما با حمايت و پشتيباني از مدل اول، به غذاهای بيشتر، بهتر و لذيذتری مي‌توانيم دست بيايم با مشكلات و سختيهای كمتر.

بنظرم همين موضوع برای دنياي اوپن سورس نيز صادق است.در حقيقت همه كساني كه مدافع تفكر اوپن سورس هستند مي‌گويند: دستور پخت غذايتان را به ما هم اعلام كنيد تا ما هم بتوانيم در آشپزخانه خود پختن آن غذا را تست كنيم.درست است كه ما -بعنوان خورنده غذا- برايمان مهم نيست فرمول غذا انحصاری است يا در دسترس عموم. اما نبايد فراموش كنيم كه اگر دستور پخت در اختيار همه باشد آن وقت اگر از يك مزه يك غذا لذت برديم مي‌توانيم دستور پخت آن را گرفته و به مامان گرامی داده تا برايمان آن غذا را با دست‌پخت خاص خودش بپزد.

شما دوست نداريد اين مدل را ؟

Advertisements

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: